Ochelari de vedere-când și de ce avem nevoie de ochelari

Ochelari de vedere-când și de ce avem nevoie de ochelari

De ce avem nevoie de ochelari de vedere? Când suntem mici nu conștientizăm că nu mai vedem bine.

Iar, în viața adultă suntem nevoiți să purtăm ochelari de vedere poate chiar permanent. Dioptria este gradul de dificultate al acuității noastre vizuale.

Când avem nevoie de ochelari de vedere

În general avem nevoie de ochelari când nu mai putem distinge imaginea din depărtare sau nu mai vedem de aproape.

Alte afecțiuni ale ochiului care ne trimit la.medicul oftalmolog sunt: durere de cap amețeli, senzație de nisip în ochi sau oboseala ochilor. În urma unui consult medicul oftalmolog îți va prescrie o rețetă pentru ochelari de vedere.

Care sunt afecțiunile ochilor care sunt tratate cu ochelari

Ochelarii de vedere tratează afecțiuni cum ar fi miopia, prezbiopia sau hipermetropia.

Miopia – se întâmplă atunci când razele de lumina se focalizează în fața retinei și nu în spatele ei așa cum este normal. Aceasta duce la formarea unor imagini încețoșate la distanță.

Dacă în cazul miopiei imaginea s-a format în fața retinei în cazul hipermetropiei aceasta se formează tocmai invers și anume în spatele retinei. Aceasta din urmă permite vederea la distanță însă la aproape este dificil.

Aceste două afecțiuni sunt cele mai întâlnite și pot fi tratate cu ochelari .

Specialiștii spun că după vârsta de 40 ani purtarea ochelarilor este  necesară pentru fiecare adult. Un consult oftalmologic se face la recomandarea medicului la aproximativ 6 luni.

Există de asemenea și alte afecțiuni ale ochilor care nu pot fi tratate cu ochelari cum ar fi keratoconusul. Orice diagnostic o va fi pus de către medicul oftalmolog.

Dacă recent ai primit și tu vestea că ai nevoie de ochelari și ai o rețetă medicală, poți intra pe www.avisia.ro.De aici îți poți comanda perechea preferată. Suntem încântați să îți prezentăm cele mai noi și extravagante produse. Încă nu te-am convins? Dă un click pe site și convinge-te singur! Ca și încheiere voi spune că cel mai important lucru este acela de a păstra o relație de prietenie cu medicul tău oftalmolog. El te va ajuta in orice moment de impas.