Mașină complet electrică – este potrivită pe distanțe lungi?

Le vedem peste tot în trafic și a conduce o mașină complet electrică nu mai este deloc o noutate. Acestea au devenit accesibile și câștigă din ce în ce mai mult teren în comparație cu autovehiculele care se alimentează cu benzină sau motorină. Însă, este o idee inspirată să alegi un model complet electric pentru a o folosi în fiecare zi?

Este o mașină complet electrică soluția potrivită pentru tine?

O mașină complet electrică se pretează cel mai bine mediului urban. Deși autonomia bateriei la multe modele poate ajunge chiar și la 300 km această cifră poate să varieze în funcție de traficul real dar și de obiceiul tău de a conduce. Însă, în mod realist te vei putea baza pe 100 – 200 km în funcție de tipul mașinii și de capacitatea acumulatorului.

mașină complet electrică

Alte aspecte care pot influența performanța pentru o mașină complet electrică sunt temperatura exterioară, aglomerația, tipul și înclinația drumului pe care rulează dar și gradul de încărcare a mașinii. Dacă o vei folosi pentru a merge la job, la cumpărături sau la școală, atunci nu vei întâmpina probleme. Însă, în cazul în care faci drumuri multe cu mașina și mergi în vacanțe atunci va trebui să poți conta pe o sursă sigură de încărcare. Mai ales dacă depășești cu ușurință 1000 de km lunar, atunci ar trebui să iei în considerare să achiziționezi un model hybrid. O astfel de mașină poate să fie alimentată cu ușurință la orice benzinărie și în trafic te vei putea baza pe sprijinul motorului electric.

Descoperă o platformă auto cu multe beneficii

O mașină complet electrică este o decizie pe care trebuie să o iei punând în balanță avantajele și compromisurile pe care trebuie să le faci cu dorințele și necesitățile tale. Vei putea beneficia de o mașină de calitate alegând un model de pe platforma www.auto-dan.ro. Toate mașinile sunt atent verificate și prețurile sunt corecte, astfel încât să poți porni la drum cu noua ta mașină pe deplin mulțumit.