Lentile colorate – Câte tipuri există

Lentile de contact colorate– tipuri de lentile care nu pot fi colorate
Fie că vorbim de lentile de contact colorate, fie că vorbim de cele normale, ele sunt de mai multe tipuri.
Daca și tu te incadrezi in categoria celor cărora nu le place sa poarte ochelari sigur te gândești că poate niște lentile de contact îți vor îmbunătății aspectul. Pentru ca aspectul sa fie cel dorit trebuie sa ții cont de câteva criterii cum ar fi forma materialul din care sunt facute dar și tipul lor.


Tipuri de lentile de contact


Lentile din sticlă dure- lentilele de contact din sticlă, cele dure sunt speciale pentru cei ce suferă de o afecțiune numită Keratoconus. Aceasta nu permite ochiului să își păstreze forma sa normala . Anume cea sferică, ci ia forma unui con cum i spune și numele. Aceste lentile nu pot fi lentile de contact colorate.
Lentile de contact transparente( fara dioptrie)


În cazul celor care poarta lentilele de contact dure despre care vorbeam aceste lentile transparente poartă rolului unui pansament care ajută ochiul pacientului să nu fie rănit în timpul purtării lentilelor dure.


Lentile colorate


După cum spuneam sunt lentilele care te ajuta să „vezi” ceum ți-ar sta cu o culoare a ochilor diferită. Nu au dioptrie, insa necesita același tratament ca și lentilele prescrise de doctor.
Chiar daca nu au dioptrie și în cazul acesta este necesar consultul oftalmologic pentru a lua măsuratorile necesare. Fără aceste măsurători riști ca lentilele sa nu se potrivească și să îți provoace o serie de neplăceri.
De obicei lentilele de contact colorate sunt alese de Hallowen, ele fiind piesa de rezistență a costumațiilor.
Tu poți alege de pe www.avisia.ro lentilele pe care le preferi după propriile tale criterii. Eu îți sugerez sa alegi exact ce crezi tu că ți se potrivește, articolul de mai sus fiind doar o sugestie. Deci, spor la căutări.